.
Select Page

 

11.1.2022 je za učence 9. razredov na šoli potekal prav poseben dan. Prvič smo gostili Karierni center za mlade, ki je za nas pripravil pester nabor delavnic in predavanj. Učenci so se sprehodili z interaktivnim izobraževalnim robotom, ki jih je z uporabo blokovnega kodiranja popeljal v svet novih tehnologij. Z njim so razvijali ustvarjalno in logično mišljenje, urili veščine reševanja problemov in krepili družbene veščine in timskega dela.

Učenci so se preko 4 vedenjskih tipov naučili še aktivneje zaznavati in odkrivat svoje prednosti, ki so jih vključili pri pripravi svoje predstavitvene priponke.

Devetošolci so tudi spoznavali svoje kompetence, znanja in veščine, z njimi pa so se pripravljali tudi na nastop. Tehnike, ki so se ji naučili, jim bodo pomagale obvladovati stres in tremo pri vsaki predstavitvi. Če verjameš vase, je mogoče skoraj vse, smo se ponovno lahko prepričali tudi na naslednji predstavitvi g. Ferryja.

G. Ferry je otroke popeljal skozi njegovo osebno zgodbo, ki jih je spodbudila, da s pozitivnim razmišljanjem in ciljno usmerjenim umom lahko uresničijo svoje cilje.

Karierni dan je bil uspešne, izvajalci so pohvalili, kako aktivne in vedoželjne učence imamo, zato se bodo z veseljem vrnili k nam. Učenci pa so prav tako z zanimanjem sodelovali. Spodaj pa pripenjamo nekaj njihovih komentarjev.

»Današnji dan je bil super!«
»Nerealno dober brt«
»Všeč mi je bilo, da je prišel nekdo iz tuje države.«
»Če bi bil Ferry učitelj za vse predmete v šoli, bi z veseljem vsak dan hodila v šolo.«
»Bili so mi všeč roboti.«
»Karierni dan se mi je zdel v redu. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali priponke.«
»Dan mi je bil všeč, sploh delavnica z gospodom Ferry-jem in gospo Andrejo, da sem izvedela več o svoji osebnosti in ugotovila kateri poklici so primerni zame.«
»Na naši šoli smo imeli dan kariernega svetovanja, kamor so prišli iz Kariernega centra za mlade – Karierni Plac. Moram se vam tudi zahvaliti za tako prijeten dan v šoli in spoznala sem veliko novega.«

Mentorica kariernega svetovanja Lidija Pečjak Zgonc

 

 

 

 

 

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost