.
Select Page

 

Spoštovani starši in učenci,

tudi letos vas vabimo k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Slovenska Karitas želi zbrati čim več zvezkov za preko 12.000 socialno ogroženih osnovnošolcev.

V lanskem letu se je zbralo več kot 31.000 zvezkov. Od tega ste jih učenci naše šole v ta namen podarili 484. Bravo!

Letošnja akcija Pokloni zvezek bo zaradi izrednih razmer koronavirusa potekala na drugačen način kot smo jo bili vajeni do sedaj. Vabimo vas, da skupaj z otroki poklonite nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč. Prilagamo vam tudi e-razglednico, na katero naj otroci doma zapišejo sporočilo, misel, pozdrav … in/ali narišejo risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel (razglednico daste v zvezek, če ga boste oddali v trgovini, v nasprotnem primeru jo fotografirajte ali skenirajte in pošljite na: barbara.zaler-cerne@os-brezovica.si).

Načini darovanja zvezka:

ZVEZKOV LETOS NE BOMO ZBIRALI NA ŠOLI, ampak na naslednje načine

(več si preberite na spodnjih linkih):

 Vse podrobnosti, e-razglednica, zgodbe družin v Sloveniji in kratki filmi so na voljo na: www.karitas.si/pokloni-zvezek:

»Vsi smo povabljeni, da pomagamo družinam in otrokom v stiski. Vsak človek se v življenju kdaj znajde v težavah. Biti solidaren pomeni priskočiti na pomoč človeku, ki te potrebuje. Načinov za dobro delo med sovrstniki je veliko. Lahko jim poklonimo zvezke, namenimo lepo misel, jim pomagamo pri učenju, …«

Hvala za vašo solidarnost.

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost