.
Select Page

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

Samo še en dan nas loči, pa se bomo ponovno srečali v šolskih klopeh. Oddahnite si še malo, potem pa poiščite šolsko torbo, ošilite barvice in svinčnike, ovijte zvezke in počasi misli naravnajte na šolo. Zbrane in osredotočene misli nam pomagajo, da lažje sledimo dogodkom in si veliko zapomnimo.

Letošnje šolsko leto se bo začelo tako, kot smo bili vajeni pred marcem 2020, torej pred pojavom virusa SARS-CoV-2, ki je sicer še vedno zelo aktiven med nami, a nam zdravstvena stroka sporoča, da njegove posledice za širše prebivalstvo niso več tako nevarne. Prav zaradi tega tudi ne pričakujemo posebnih higienskih oz. organizacijskih ukrepov. Je pa podanih nekaj osnovnih izhodišč:

  • V šolo naj prihajajo samo zdravi otroci.
  • Samotestiranje izvajajte v primeru znakov obolelosti doma, v domačem okolju. Teste z zdravstveno kartico zavarovanja lahko že sedaj prevzamete v lekarnah.
  • Zaščitne maske so presoja posameznika, se pa priporočajo za vse ranljive skupine.
  • Še vedno je velik poudarek na umivanju rok, na ustrezni higieni kašlja.
  • Šole bomo redno in pogosto prezračevale vse prostore.

Po vsem znanem ukrepi in smernice NIJZ ne bodo neposredno vplivale na samo organizacijo izvajanja obveznega in razširjenega program v 1. in 2. fazi epidemioloških razmer, tako da lahko pričakujemo spodbudne razmere za začetek pouka.

 

Letos se pouk začne v četrtek, 1. septembra 2022. Natančen razpored prihoda učencev v šolo je objavljen na spletni strani. Preberite ga in pridite ob dogovorjenem času. V šoli se vsi zaposleni veselimo ponovnega snidenja.

Za nami sta dve zahtevni leti. Polni nepredvidljivosti in novih zahtev. Za vse je bilo težko. Zaradi omenjene situacije se je spremenila celotna družba. Marsikaj bo potrebno nadoknaditi, pridobiti nov pristop in tudi izboljšati. Virus je še vedno med nami in potrebno se bo naučiti sobivati z njim. Verjamem v samoodgovorno ravnanje vseh.

Veselimo se pouka, kjer se bodo videli nasmehi, kjer se boste sproščeno igrali, kjer se bo pouk na predmetni stopnji izvajal v predmetnih učilnicah in bo tako omogočena višja kvaliteta pouka, saj bodo vsi pripomočki na razpolago v samih učilnicah, kjer bodo mogoča športna tekmovanja, ekskurzije in tabori. Zadihali bomo. Posvetili se bomo pridobivanju znanja, širjenju izkušenj, utrjevanju sposobnosti, krepitvi ustvarjalnosti, učenju sobivanja, spoštovanju različnosti, upoštevanju skupnosti in razvijanju prijaznih medsebojnih odnosov.

 

Naj bo novo šolsko leto uspešno, obogateno s srčnimi človeškimi vrednotami.    

 

Meta Trček, ravnateljica

(Skupno 608 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost