.
Select Page

V petek, 24. 1. 2020, in soboto, 25. 1. 2020, so se nadarjeni učenci udeležili že 6. tabora za nadarjene. Tabora se je letos udeležilo 39 učencev od 5. do 9. razreda. Učence sva najprej pozdravili organizatorki tabora, nato pa se je pričel pester program, ki so ga soustvarjali učitelji in zunanji izvajalci.

Učenci so z mislimi odpotovali v Berlin, poslikali so cvetlične lonce in šolske stene, izdelovali rekvizite za evropsko vas, izvajali kemijske eksperimente z rdečim zeljem, se preizkušali v spretnosti žongliranja. Dogajanje so dodatno popestrili še duhci želja, ki so jih učenci ob koncu dneva spuščali v zrak. Učenci so preizkusili svoj pogum, sodelovali so pri delavnicah čuječnosti, se učili osnovnih košarkarskih elementov, preverjali, kaj vse zmore njihov um. Marsikateri učenec je prvič poskusil pripraviti japonski suši in bil prisoten na japonski čajanki. Naučili so se izdelave naravnih mazil in balzamov za ustnice ter postavili drevo prijaznosti. Učence je navdušila tudi prva pomoč, ki so jo na zanimiv način zastavili taborniki.

Učenci so znova pokazali svoje veščine in talente, hkrati pa so izkoristili priložnost za druženje. Veliko izdelkov je na vpogled tudi vsem ostalim učencem in učiteljem, saj bodo krasili šolske zidove in učilnice.

Ob tem se želiva organizatorki zahvaliti vsem sodelujočim učiteljem in ostalim izvajalcem, ki so učencem predali nova znanja in poskrbeli za bogat in raznolik program. Več pa naslednje leto …

Barbara Kavčnik Rogelj in Suzana Mikelj

 

(Skupno 706 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost