.
Select Page

V sredo, 12. 10. 2022 (9. a, d), in v petek, 14. 10. 2022 (9. b, c), gremo učenci 9-ih razredov na ekskurzijo v Posočje.
Za oba dneva se učenci iz posameznih razredov zberejo ob 6.50 izpred OŠ Brezovica pri LJ. Previden povratek domov je med 18.30 in 19.00 uro.

V Kobaridu si bomo ogledali Kobariški muzej prve svetovne vojne in Soške fronte. Po ogledu tega se bomo podali po Kobariški zgodovinski poti, ki nas bo vodila do italijanske kostnice nad mestom, sprehoda po gozdu, ob Soči ipd. Po Kobaridu se bomo ustavili na kosilu v Tolminu. Pot bomo nadaljevali mimo Nove Gorice, po Vipavski dolini do Vipave.

Šolsko malico (za vse učence, ki so naročeni nanjo) bomo vzeli s seboj. Možna je prijava tudi na kosilo, ki ga učenci plačajo sami. Za morebitne druge prigrizke in pijačo poskrbijo sami.

Učenci naj bodo primerno obuti (športna obutev bodisi treking čevlji ali pohodni čevlji oz. čevlji s profilom). Naprošamo, da se z učenci doma pogovorite o primernem vedenju na terenu in o pomembnosti upoštevanja navodil s strani spremljevalcev.

Potrebščine: trda podlaga, mapa, zemljevid Slovenije, pisalo, pijača, malica, denar za kosilo in sladoled (ok. 15 €). Vstopnine in prevoz bodo obračunane po položnici.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost