.
Select Page

Avtobusni prevoz

ŠOLSKI PREVOZI UČENCEV

Posebni šolski avtobus

Poseben šolski prevoz bo organiziran samo še za učence, ki živijo v okolišu, kjer cestna infrastruktura občine še ni dokončana v celoti. Do preklica bo organiziran poseben šolski prevoz za učence okoliša Zanoga in Pod Goricami v Vnanjih Goricah. Začetna postaja avtobusa bo v Zanogi, od tam bo avtobus odpeljal ob 8.00 proti Brezovici. Postajo bo imel še v križišču Zanoga – Pod Goricami, nato pa bo pot nadaljeval proti OŠ Brezovica. Izstopna postaja zjutraj bo na Podpeški ulici, postaja 6B – Šolska. Učenci s postaje po varni šolski poti peš odidejo proti šoli.

Prihod (približno) na ostale postaje bo sledeč:

Postaja Ura
Zanoga 8.00
križišče Zanoga – Pod Goricami 8.01
IZSTOP postaja 6B – Šolska 8.09

 

Od ponedeljka, 14. 10. 2019, dalje bo avtobus iz Zanoge vozil tudi ob 7.10 uri. Prihod (približno) na ostale postaje bo sledeč:

Postaja Ura
Zanoga 7.10
Kulturni dom (GD) 7.13
Japelj 7.15
Šolska 7.18
OŠ Brezovica 7.20

 

Povratek iz šole po pouku
Za povratek učencev proti domu ostaja relacija posebnega šolskega avtobusa:
VOZNI RED:
14.10 – odhod izpred košarkarskega igrišča pri šoli
14.20 – Zanoga

Opomba: prevoznik si pridružuje pravico do razlik v voznem redu zaradi prometnih situacij.

Prevoz z redno linijo 6B
Učenci, ki so od šole oddaljeni več kot 2,4 km, za prihod in odhod iz šole lahko uporabijo redno linijo LPP 6B. Brezplačne vozovnice teminske  Urbane so upravičeni učenci s stalnim bivališčem v šolskem okolišu Osnovne šole Brezovica (tudi podružnična šola) v občini Brezovica, hodijo vsaj v 6. razred ali imajo spremstvo osebe starejše od 10 let in soglasje staršev za odgovornost, če se primeri nezgoda.

Vozni red mestnega avtobusa 6B
http://www.lpp.si/javni-prevoz/vozni-redi-mestni-potniski-promet/postajaliscni-vozni-redi

Kako ravnati, če se izgubi »Urbana«
V dveh dneh je treba to javiti na blagajno LPP-ja. Če se prekorači ta rok, sledi opomin ali celo plačilo globe. Treba je opozoriti, da je to šolska vozovnica iz OŠ Brezovica, ker morajo na vozovnico naložiti prave podatke. Na blagajni je treba napisati zapisnik o izgubi vozovnice.
Cena nove urbane je 10€.

Prevoz s šolskim kombijem
Pravico do prevoza s šolskim kombijem imajo učenci, katerih prebivališče je oddaljeno več kot 4 kilometre od šole in za njih ni organiziran avtobusni prevoz.  Vozni red šolskega kombija je prilagojen urniku posameznih otrok.

6b – LPP vozni red 

 

 

Dostopnost