.
Select Page

sBIBLOS – izposoja e-knjig za šolske knjižnice

Vsem  osnovnim šolam je omogočena brezplačna uporaba platforme sBiblos (šolski biblos) in izposoja e-knjig za domače branje učencem tretjega triletja. (V elektronski obliki niso vse knjige domačega branja.) 
Platforma sBiblos je povezana s sistemom COBISS, ki ga upravlja javni zavod IZUM iz Maribora, zato bo uporaba platforme omogočena šolam, ki imamo svoje knjižnice vključene v sistem COBISS. 

Prek sBibilosa si lahko učenci izposodijo največ tri e-knjige hkrati in največ deset e-knjig na mesec. Vračilo e-knjig bo potekalo avtomatsko. Po preteku roka se bo e-knjiga zaklenila in do nje ne bo več mogoče dostopati, si jo bo pa lahko učenec spet izposodil. 

Spisek knjig, ki si jih bo mogoče izposoditi prek storitve sBiblos je objavljen med pogostimi vprašanji: Seznam objavljenih e-knjig

Za izposojo elektronskih knjig potrebuješ uporabniško ime in geslo, ki ju dobiš v svoji knjižnici. Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišeš skupaj brez presledkov: 1. akronim tvoje knjižnice (OSBRLJ) in 2. številka tvoje šolske knjižnične izkaznice. Geslo za dostop do tvoje e-knjižnice sBiblos prejmeš v šolski knjižnici. 

Na platformi sBiblos, pod temo KAKO DELUJE  (https://www.sbiblos.si/kako-deluje) najdete navodila za prenos aplikacij oz. programov, če pa imajo še kakšno vprašanje, pa ga lahko najdete pod temo:  
POGOSTA VPRAŠANJA  (https://www.sbiblos.si/pogosta-vprasanja).  

Za podrobnejše informacije o dostopu si oglejte spletno stran https://www.sbiblos.si/ 
ali se obrnite na šolsko knjižnico. 

Dostopnost