.
Select Page

Zakaj prav spopad ZVESTIH  in PETIH prijateljev? Ker so še vedno zelo brani in priljubljeni, leta se jim ne poznajo! Enid Blyton je začela o njihovih pustolovščinah pisati pred 75 (!) leti,  Bogdan Novak 25 let nazaj.

PRIJAVNICE ODDAJTE ČIM PREJ!   

(prednost imajo nadarjeni učenci, ki so si izbrali to dejavnost) KDAJ? PETEK, 17. NOVEMBRA, od 18. ure  do  SOBOTE, 18. NOVEMBRA, do 11. ure

TEMA: BRALNI SPOPAD: ZVESTI PRIJATELJI PROTI PETIM PRIJATELJEM

Dragi ljubitelji pustolovščin in razgovorov o prebranem,  tokrat se bomo lotili del   angleške pisateljice Enid Blyton in slovenskega  mladinskega pisatelja Bogdana Novaka, iz zbirke PET PRIJATELJEV in zbirke ZVESTI PRIJATELJI.

Če se želiš pridružiti, izberi po eno od vsakega avtorja (skupno torej DVE knjigi), ki ju do sedaj ŠE NISI PREBRAL/A, ju preberi in se nanju temeljito pripravi. Knjigi si izposodi  tudi v drugih knjižnicah. Ustvarjali in poročali bomo v skupinah, izmenjali izkušnje in pripravili razstavo. Pozno zvečer si bomo ogledali tudi pustolovski film, posnet po literarnem delu.

Sami bomo poskrbeli za večerjo in zajtrk, spali pa bomo v šolski knjižnici. Prispevek za prehrano, približno 5 evrov, bo obračunan na položnici.

Da se bova na bralni spopad čim bolje pripravili, izpolni, prosim, naslednjo  prijavnico in jo takoj po počitnicah prinesi v šolsko knjižnico, ker je število udeležencev omejeno (25).

PREBRANI KNJIGI SE VPIŠETA  ZA BRALNO ZNAČKO.

Mentorici Polona Raušl in Zdenka Ivančič

(Skupno 542 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost