.
Select Page

Z devetošolci OŠ Brezovice smo se v petek, 17. 5. 2019, že petič udeležili vsakoletnega organiziranega projekta Evropska vas na Vrhniki, ki je tokrat potekala na OŠ Martina Slomška. Predstavili smo se v vlogi države Portugalske.

V zadnjem mesecu so v popoldanskem času učenci Manca Mele, Zala Tompa, Kristina Rožmanc,  Tanita Novak, Martin Gubina in Gašper Štuhec Pirnat pripravljali predstavitveni material za državo Portugalsko. Na stojnici smo predstavili vsebine in simbole, ki so značilni zanjo (zemljevidi, zastava, državni grb, simbol petelina), vključno z dramskim nastopom Kako je po zapisani zgodbi živopisana figura petelina iz Barcelosa postala simbol Portugalske.

Letošnji projekt prireditve Evropska vas na Vrhniki so obiskali tudi učenci tretjih razredov naše OŠ, ki so si z velikim navdušenjem ogledovali  stojnice posameznih Evropskih držav. Reševali so anketna vprašanja in za pravilen odgovor prejeli simbolično nagrado ali pa so se posladkali z najbolj znanimi specialitetami države. Portugalska jih je nagradila z odličnimi portugalskimi kolači pasteis de nata.

Bilo je kratko, sladko,  zanimivo in navdušujoče za vse osnovnošolce.

Mentorica Barbara Muhič

 

(Skupno 738 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost