.
Select Page

S ponedeljkom, 7.3.2022, smo se po skoraj pol leta učenci in osebje vseh osnovnih ter srednjih šol poslovili od mask. Trenutek, ko smo maske lahko pospravili, smo že dolgo čakali. Na šolskem parlamentu nas je zanimalo, kako so se ob tem počutili učenci ter zaposleni na naši šoli.

Učenci so bili spremembe zelo veseli, saj so se lažje pogovarjali in dihali, predvsem spet videli obraze svojih sošolcev. Čeprav so se nekateri počutili zmedeno, pa pravijo, da se brez mask počutijo bolje.

Učitelji menijo, da je poučevanje brez mask mnogo lažje, saj je komunikacija z učenci prek maske otežena. Pravijo, da je bil občutek brez mask tako dober, da so v trenutku pozabili na vse dni, ki so jih v šoli preživeli z njimi.

Tudi osebje v kuhinji se s tem, da je brez mask bolje, strinja. Čeprav so tudi oni potrebovali nekaj časa, da so se privadili, jim je sprostitev ukrepov precej olajšala komunikacijo z dobavitelji.

Vsi se strinjamo, da je bila sprememba zelo dobrodošla, saj nam je olajšala in polepšala vsakdan. Upamo, da smo maske pospravili za vedno in s tem naredili prvi korak k vrnitvi v normalno življenje.

Katarina Smrdel, 9.a, predstavnica otroškega parlamenta.

 

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost