.
Select Page

V petek, 1. 2. 2019, so se nadarjeni učenci znova zbrali, da bi se pridružili dogajanju na 5. taboru za nadarjene, ki je bil tokrat zastavljen malo drugače. Tabora se je letos udeležilo kar 55 učencev od 5. do 9. razreda. Učence sta najprej pozdravili organizatorki tabora, nato pa se je pričel pester program, ki so ga soustvarjali učitelji in zunanji izvajalci.

Učenci so v mislih odpotovali na Nizozemsko in v Ameriko, ustvarjali čarovnije na platnu, se preizkusili v vlogi »drama queen« in se urili v kuharskih veščinah. Kako jim je uspelo pripraviti burgerje in ameriške palačinke, so se lahko na degustaciji prepričali vsi učenci. Dogajanje so dodatno popestrile še navdušujoče eksplozije, pri čemer je šola seveda še vedno ostala cela J. Učenci so preizkusili svoj pogum, sodelovali so pri delavnicah tapkanja, se učili kaligrafije, se urili v naravoslovju in kemiji ter preizkušali zakone fizike, vmes pa je potekal še cel kup sprostitvenih dejavnosti. Za konec je sledilo presenečenje, nato pa so se učenci v soboto zvečer poslovili.

Učenci so tako znova dokazali, da imajo mnogo veščin in talentov. Prav tako so dobili priložnost, da se preizkusijo na več področjih in odkrijejo še kakšno neodkrito sposobnost. Veliko izdelkov bo na vpogled tudi vsem ostalim učencem in učiteljem, saj bodo krasili šolske zidove in učilnice.

Ob tem se želita organizatorki zahvaliti vsem sodelujočim učiteljem in ostalim izvajalcem, ki so učencem predali nova znanja in poskrbeli, da je tabor učencem pustil pozitiven pečat. Pustimo se presenetiti, kaj učence čaka naslednje leto …

Organizatorke tabora: Lidija Pečjak Zgonc, Barbara Kavčnik Rogelj ter Suzana Mikelj

(Skupno 1.161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost