.
Select Page

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Na OŠ Brezovica pri Ljubljani se bomo drugo leto zapored pridružili projektu. V Tednu pisanja z roko bomo spodbujali pisanje z roko, pisava bo lepa, čitljiva, tekoča, berljiva. Črke bomo skrbno oblikovali in povezovali. Trudili se bomo pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot tudi velikimi.

Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spretnost. To je izvirna človekova spretnost, saj nihče na svetu ne piše tako kot vi. Spretnosti razvijamo z vajo. Znano je, da možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Osrednja tema Tedna 2021 je Pišem pismo prijatelju. To je zelo široka tema. Prijatelji so lahko naši starši, stari starši, bratje, sestre, sošolci, sorodniki … Prijatelj je lahko tudi sosed, poštar, prodajalec, učitelj oziroma nekdo, ki ti je blizu in mu lahko zaupaš. Napisal mu boš pismo. Lahko napišeš tudi voščilnico ali čestitko. Pismo lahko napišejo tudi vaši starši, k sodelovanju pri projektu lahko povabite tudi vaše stare starše.

Vse dodatne informacije o delu in pisanju bodo učenci dobili pri svojih učiteljih.

POGLEJ VEČ

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost