.
Select Page

Na OŠ Brezovica pri Ljubljani smo letos s šestimi učenci (Luca Marinko, Špela Gašperut Pejovnik, Lia Murn, Pika Kovač, Neža Čop, Gal Myint) dosegli velik uspeh. Udeležili smo se tekmovanja Pokal učenjakov (World Scholar’s Cup) in se uvrstili na turnir šampijonov, ki bo potekal na Yale univerzi, ZDA v mesecu novembru 2017.

Tekmovanje je iz akademskega stališča zelo zahtevno. Učenci so morali preštudirati 6 predmetnih področij (znanost in tehnologija, teorije zarot, literatura, umetnost in glasba, moderne mitologije, napovedovanje prihodnosti), tekmovali so pa v debatah, pisanju eseja, individualnem testu (120 vprašanj) in skupinskem testu. Tekmovanje poteka v angleškem jeziku.

Najprej smo se udeležili regionalnega tekmovanja v mesecu januarju v Ljubljani, kjer je tekmovalo okrog 300 tekmovalcev. Na tem tekmovanju smo se uvrstili naprej, na globalno raven v Atene, Grčija. Na globalni ravni je tekmovalo 1500 tekmovalcev iz 42 držav. Konkurenca je bila izjemna. Večini drugih tekmovalcev je angleščina materin jezik, ali pa gre za otroke, ki hodijo na privatne, mednarodne šole. Ponosni smo, da smo se na tako zahtevnem tekmovanju uspeli uvrstiti na končno raven, to je tekmovanje šampijonov na Yale univerzi.

Na tej  povezavi si lahko ogledate kratek video s slikami o vtisih iz tekmovanja v Atenah.

Na žalost so takšna tekmovanja povezana z velikimi stroški. Ker pa bo to že naše drugo mednarodno tekmovanje v tem letu, nam stroški udeležbe na tekmovanju predstavljajo veliko finančno breme. Če imate možnost, bi vas prosili za pomoč. Pomagate lahko z donacijo na šolski sklad OŠ Brezovica pri Ljubljani, ali pa morda poznate nekoga, ki bi bil pripravljen velik uspeh naših učencev tudi finančno podpreti.

Otroci so dokazali, da se lahko merijo z najboljšimi. Pomagajmo jim, da uresničijo svoje cilje in se udeležijo tekmovanja na Yale univerzi.

Sredstva lahko nakažete na šolski sklad OŠ Brezovica pri Ljubljani:

SI 56 0120 8603 0645082

Sklic: 299900

Namen: WSC YALE

 

Hvala.

 

mentorica Marjana Hvalec

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost