.
Select Page

»Veseli smo, da je dobrodelna prireditev za šolski sklad že deseta po vrsti, da se vsako leto srečamo v tako velikem številu in da za dobro stvar – pomagati sočloveku – sošolki ali sošolcu – stopimo skupaj. Pomembno je, da sodelujemo medgeneracijsko, se pri tem dopolnjujemo in se drug od drugega učimo,« je občinstvo nagovorila pomočnica ravnateljice Gabrijela Marinko.

Osnovna šola je tudi vzgojna ustanova, ki mora pri otrocih od malega razvijati sočutje, tovarištvo, spoštovanje, pripadnost in občutek za druge. Vsi namreč doma nimajo  enakih možnosti, razlike so lahko boleče tudi zaradi finančnih stisk, v katerih se znajdejo družine.

Nastopilo je  več kot dvesto učencev, staršev, učiteljev in drugih gostov. S prizorom iz jutranjega življenja neke brezoviške družine so nas nasmejali člani JGM-teatra, zapel je Ženski pevski zbor Brezovica z zborovodkinjo Sonjo Sojer – oboji so na prireditvah za šolski sklad sodelovali vsa leta, torej desetkrat!

Nepozaben je bil atraktiven nastop umetnika twirlinga, Tima Udoviča, ki je lani kot finalist oddaje Slovenija ima talent očaral slovensko občinstvo, tokrat pa vse v Brezovi dvorani. V živo je zapela obetavna pevka Ula Ložar, ki smo jo lahko slišali na letošnji Emi. Navdušila je tudi Maja Tasić, obe z Ulo pa obiskujeta POP SING glasbene delavnice pri Marjetki Vovk.

Izkazale so se naše plesne skupine Diamant, Plesna iluzija in Tik tak z mentorico Petro Medja, otroški in mladinski pevski zbor z zborovodkinjo Valentino Ugovšek, Pojoči medvedki z Ireno Kosanc in Karmen Penko ter otroški zbor s podružnice, ki ga šele dober mesec vodi Diana Drobnič. S hiphopom sta »zmagala« Jaka in Kaja Kušar, člana Plesne šole Bolero, prepričljiv je bil tudi nastop  jazz plesalk Lori Voglar in Tije Štrukelj, ki trenirata v ŠŠD Log Dragomer Žabice. Gledališče Petka, mentorica je Marjeta Leskovec,  je razkrilo Prekletstvo zelenih štumfov, in v zrak spustilo ljubezen …

Prireditev je sklenil združeni pevski zbor učencev in »pojočih učiteljic«  Stopimo skupaj  ter v taki sestavi premierno zapel himno naše šole Skupaj smo večji, ki sta jo napisala Valentina Ugovšek,  učiteljica glasbene umetnosti, in njen mož Aleš Ugovšek. Ob spremljavi pianistke Andreje Martinjak in priložnostnega orkestra naših učencev je zazvenela mogočno in čustveno ter požela velik aplavz navdušenja.

Voditelji večera Tjaša Železen, Nataša Lomani Konda Požek in Martin Gubina so bili zabavni, prepričljivi in iznajdljivi.

Za ozvočenje in pravo osvetlitev sta skrbela učenca Urban Bleiweis in Jaka Kušar, glavni mojster pa je bil Jernej Rogelj iz Kulturnega društva Janez Jalen, ki skladu na ta način pomaga vsa leta.

Z željo, da bomo za dobre stvari stopali skupaj celo leto, se vsem zahvaljujemo za  prispevke, ki jih namenjate šolskemu skladu. Predsednica Anita Potokar je po končani prireditvi zadovoljna sporočila, da je izkupiček večera  presegel 1300 evrov, kar je največ doslej.

Vsem, ki kakorkoli podpirate delovanje šolskega sklada, se iskreno zahvaljujemo. In hvala, ker vam JE mar!

Koordinatorka prireditve Polona Raušl

(Skupno 1.448 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost