.
Select Page

Ali imate tudi vi doma stare mobilne telefone, ki jih ne potrebujete več? Vabimo vas, da sodelujete v akciji FONIRAJ, kjer bomo s pomočjo podjetja Blok d.o.o. stare (tudi nedelujoče in poškodovane) telefone primerno reciklirali in v zameno dobili družabne igre, ki nam bodo med odmori namesto mobilnih telefonov krajšale čas in nas spodbudile k aktivnemu druženju.

Cilj akcije je spodbuditi premislek k bolj trajnostnemu ravnanju z odpadki in hkrati razširiti zavedanje o pomenu recikliranja odpadne električne in elektronske opreme.

Reciklažni postopek telefonov se začne z odstranitvijo baterije, ki predstavlja nevarni odpadek in nadaljuje z mehansko predelavo. Telefoni ne bodo namenjeni nadaljnji uporabi.

Zbiralna akcija bo v občini Brezovica potekala samo 29. in 30. marca, telefone pa boste lahko oddali v za to primerne premične zbiralnike po različnih lokacijah v Občini Brezovica, ki so navedene spodaj. V zameno za stare telefone bo omenjeno podjetje šoli pomagalo pri nakupu družabnih iger.

Urnik zbiranja starih mobilnih telefonov:

29. 3. 2022 (torek)

9.00-12.00 Rakitna; parkirišče pri cerkvi v Rakitni

13.00-16.00 Notranje Gorice; na parkirišču obračališča mestne linije 6B

30. 3. 2022 (sreda)

9.00-12.00 Brezovica; Vnanje Gorice; pri Domu krajanov v Vnanjih Goricah, Nova pot 5

13.00-16.00 Brezovica; pred stavbo Občine Brezovica, Tržaška cesta 390

Hvala, ker nam pomagate pri zbiranju starih mobilnih telefonov in skrbi za bolj zdrav planet.

Učenci otroškega parlamenta na OŠ Brezovica

PRILOGA: FONIRAJ PLAKAT

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost