+386 1 292 72 00 | fax: +386 1 365 55 39 info@os-brezovica.si

Jedilnik

MESNI JEDILNIK

PONEDELJEK, 18.2.2019

ZAJTRK: mlečna štručka (G, L, s, j, o, ss), bela kava (L, G), banana

MALICA: polnozrnat kruh (G, S, l, j, o, ss), tunin namaz (R2, L), borovničev čaj, bio jabolko

KOSILO: goveji golaž (G), polenta (L, g), rdeča pesa, pomaranča

POP. MALICA: bio pirino pecivo (G), mortadela, paprika

 

TOREK, 19.2.2019

ZAJTRK: koruzni kruh (G, l, s, j, o, ss), maslo (L), marmelada, mleko (L), bio jabolko

MALICA: hamburger: graham kajzerica (G, l, s, j, o, ss), puranja pleskavica, ajvar, solata ,bezgov čaj

KOSILO: makaronovo meso (G, J), sir (L), zelena solata s koruzo, jabolčni sok

POP. MALICA: polnozrnata štručka (G, l, j, s, o, ss), mandarina

 

SREDA, 20.2.2019

ZAJTRK: črna žemlja (G, l, s, j, o, ss) , piščančja šunka, kisle kumare (GS), planinski čaj, klementina

MALICA: jabolčni burek (G, J, l, s, o,ss), navaden tekoči jogurt (L) dodatno iz EU ŠOLSKA SHEMA korenje

KOSILO: brokoli juha (G, L), pečen file lososa (R2), krompir s peteršiljem, zelena solata z rukolo, ananas

POP. MALICA: slanik (G, L, S j, ss), bio sadni kefir (L)

ČETRTEK, 21.2.2019

ZAJTRK: bio črn kruh (G), umešano jajce (J), mleko (L), hruška

MALICA: chruncy žitarice (G, S, l, o), bio pitno mleko (L), banana

KOSILO: piščančja obara (G, J), bio koruzni kruh (G), sadno pecivo (G, J.L), kivi

POP. MALICA: bombeta s sezamom (G, SS, l, s, j, o,), indijski oreščki (O), klemenatina

 

PETEK, 22.2.2019

ZAJTRK: mlečni zdrob (L, G), kakav (S), suhe marelice

MALICA: bio črna žemlja (G), sir (L), kislo zelje, borovničev čaj, klementina

KOSILO: paradižnikova juha (G), krompirjevi svaljki (G, J), smetanova omaka (L, G), zelje v solati , melona

POP. MALICA: frutabela (G, S, L, o), banana

Jedilnik za dopoldansko malico za 19.2.2019 so izbrali učenci: 4. C, 4. D, 5. A, 5. D, 6. B, 6. C, 7. B in 7. C razreda in kosilo 19.2.2019 so sestavili učenci 5. A razreda.

BREZMESNI JEDILNIK

PONEDELJEK, 18.2.2019

ZAJTRK: mlečna štručka (G, L, s, j, o, ss), bela kava (L, G), banana

MALICA: polnozrnat kruh (G, S, l, j, o, ss), tunin namaz (R2, L), borovničev čaj, bio jabolko

KOSILO: fižolova juha, popečena polenta z zelenjavo (L, J, g), rdeča pesa, pomaranča

POP. MALICA: bio pirino pecivo (G), mortadela, paprika

 

TOREK, 19.2.2019

ZAJTRK: koruzni kruh (G, l, s, j, o, ss), maslo (L), marmelada, mleko (L), bio jabolko

MALICA: hamburger: graham kajzerica (G, l, s, j, o, ss), sojin polpet (G,S, j, l, z, gs, ss, v), ajvar, solata ,bezgov čaj

KOSILO: makaronovo meso – sojino (S, G, J), sir (L), zelena solata s koruzo, jabolčni sok

POP. MALICA: polnozrnata štručka (G, l, j, s, o, ss), mandarina

SREDA, 20.2.2019

ZAJTRK: črna žemlja (G, l, s, j, o, ss) , zelenjavni namaz, kisle kumare (GS), planinski čaj, klementina

MALICA: jabolčni burek (G, J, l, s, o,ss), navaden tekoči jogurt (L) dodatno iz EU ŠOLSKA SHEMA korenje

KOSILO: brokoli juha (G, L), pečen file lososa (R2), krompir s peteršiljem, zelena solata z rukolo, ananas

POP. MALICA: slanik (G, L, S j, ss), bio sadni kefir (L)

ČETRTEK, 21.2.2019

ZAJTRK: bio črn kruh (G), umešano jajce (J), mleko (L), hruška

MALICA: chruncy žitarice (G, S, l, o), bio pitno mleko (L), banana

KOSILO: zelenjavna enolončnica s testeninami in stročnicami (G, J), bio koruzni kruh (G), sadno pecivo (G, J.L), kivi

POP. MALICA: bombeta s sezamom (G, SS, l, s, j, o,), indijski oreščki (O), klemenatina

PETEK, 22.2.2019

ZAJTRK: mlečni zdrob (L, G), kakav (S), suhe marelice

MALICA: bio črna žemlja (G), sir (L), kislo zelje, borovničev čaj, klementina

KOSILO: paradižnikova juha (G), krompirjevi svaljki (G, J), smetanova omaka (L, G), zelje v solati , melona

POP. MALICA: frutabela (G, S, L, o), banana

Jedilnik za dopoldansko malico za 19.2.2019 so izbrali učenci: 4. C, 4. D, 5. A, 5. D, 6. B, 6. C, 7. B in 7. C razreda in kosilo 19.2.2019 so sestavili učenci 5. A razreda.

Opomba: V kolikor ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.Pri kosilu je na razpolago voda.

DOBER TEK!

Alergeni (v oklepaju) z veliko črko so v sestavi, alergeni označeni z malo črko so lahko prisotni v sledovih. Za razlago oznak alergenov poglejte v tabelo 14. alergenov.