.
Select Page
  1. marca smo pričakali pomlad. Prav prvi pomladanski dan pa  je tudi svetovni dan poezije. In nič nas ne čudi, da so si  najlepši dan v letu za svoj praznik  izbrali ravno pesniki!  Ker letos mineva 80 let od rojstva priljubljenega pesnika Toneta Pavčka, ne moremo mimo njegovih verzov, ki so jih  slovenski skladatelji prelili tudi na notno črtovje, kot smo večkrat slišali tudi na letošnji prireditvi PESMI POMLADI 2018.

Sreča se zmeraj z nesrečo brati.

tako stare knjige uče.

A človek ne neha verovati

in za srečo kakor za zvezdo gre.

Tone Pavček

V četrtek, 12. 4. 2018, smo na naši šoli gostili eno od treh revij PESMI POMLADI 2018, območnem srečanju otroških in mladinskih pevskih zborov z območja devetih občin, ki jih pokriva Javni sklad za kulturne dejavnosti Območne izpostave Ljubljana okolica.

Na treh koncertih  je tako zapelo 28 pevskih zborov, prireditve pa so bile še v Smledniku in na Škofljici. Pri nas se je predstavilo 9 zborov, in sicer  2 iz OŠ Horjul, 3 iz OŠ Janka Modra Dol pri Ljubljani in kar 4 iz OŠ Brezovica pri Ljubljani. Prireditev na naši šoli sta povezovali Urša Bačar in Nataša Lomani Konda Požek.

Naše pevce si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost