+386 1 292 72 00 | fax: +386 1 365 55 39 info@os-brezovica.si

Šah

Ekipno regijsko prvenstvo grosupeljske regije
Naši fantje so bili premočni za vso konkurenco. Postali so trikratni ekipni regijski prvaki!
V kategoriji do 9 let so postali regijski prvaki v postavi: 1. Liam Di Batista, 2. Max Lušina, 3. Lev Ferfila, 4. Izak Stojkovič, 5. Ožbej Selan
V kategoriji do 12 let (nastopili smo z drugo postavo) so fantje premočno postali regijski prvaki v postavi: 1. Žiga Čepeljnik, 2. Lovro Nagy, 3. Alex Lušina, 4. Andraž Korošec
V kategoriji do 15 let je naša prva ekipa premočno zmagala na tekmovanju. Igrali so v postavi 1. Val Vodnik, 2. Gašper Sever, 3. David Štembal, 4. Krištof Selan, 5. Lovro Malovrh
Kot regijski prvaki so se uvrstili na DP v kategoriji do 15 let.
Čestitamo za tako velik uspeh!


Tokrat je presenetljivo zmagala še ne devetletna Anja Beber iz Postojne, sicer udeleženka svetovnega prvenstva za deklice leta 2019, ko je delila 3.-6. mesto na svetu. Tokrat je že v prvem krogu premagala glavnega favorita in doslej vodilnega v skupni razvrstitvi ciklusa OLM, Matica Lavrenčiča. Med Brezovčani je bil tokrat ponovno najboljši Val Vodnik, ki je zasedel 4. mesto.

Rezultati 4. turnirja

Tokrat je blestel sedemletni Aleksej Debevec, ki je zbral 3,5 točke in med 36 igralci zasedel odlično 12. mesto in prejel bronasto medaljo v kategoriji do 10 let.

Skupni vrstni red


V sredo, 22. 1. 2020, bo v jedilnici OŠ Brezovica potekal 4. šahovski turnir. Več informacij v razpisu.

Vabljeni.

Razpis – 4. turnir


Notranjsko prvenstvo v šahu za leto 2020
V kategoriji do 12 let je nastopila celotna naša ekipa, kar 6 igralcev.
Fantje so odigrali solidno: Val Vodnik je osvojil drugo mesto, David Štembal pa je bil tretji.
V kategoriji do 10 let je bil odličen Žiga Čepeljnik, ki je zasedel drugo mesto.
Blesteli pa so naši najmlajši šahisti s podružnične šole v kategoriji do 8 let. Din Nasić je postal notranjski prvak, osvojil je kar 6 točk iz 7 partij,  Izak Stojkovič pa je s 4,5 točkami zasedel 3. mesto. Njun uspeh je še toliko večji, saj sta stara šele 6 let in pol, šahovski krožek obiskujeta šele dobre 3 mesece, in bosta v tej kategoriji lahko nastopila tudi prihodnje leto. Vsi so si pridobili pravico nastopa na državnem prvenstvu.

Odličen uspeh Vala Vodnika na državnem prvenstvu.

Val Vodnik je na osnovnošolskem državnem prvenstvu za posameznike v kategoriji do 12 let osvojil odlično drugo mesto. Iskrene čestitke!

Končni vrstni red:
1. Lavrenčič Matic (Ljubljana)  8,5 točke
2. Vodnik Val        (Brezovica)  7 točk
3. Marinč Primož  (Ljubljana)    7 točk

S ponosom objavljamo tudi rezultate in fotografije šahovskega tekmmovanja, ki je potekalo v sredo, 11.12.2019.

Rezultati 3. turnirja

Skupni rezultati


Včeraj, 10. 12. 2019, so se učenci OŠ Brezovica udeležili regijskega tekmovanja v šahu na OŠ Šmarje-Sap. Učenci so se odlično odrezali.

Val Vodnik je postal regijski prvak grosupeljske regije in se je uvrstil na osnovnošolsko državno prvenstvo v kategoriji do 12 let.

V kategoriji do 9 let je postal podprvak Liam Di Batista, sledi mu tretjeuvrščeni Max Lušina.

Čestitke za vrhunske dosežke.


V sredo, 11. 12. 2019, bo v jedilnici OŠ Brezovica potekal 3. šahovski turnir. Več informacij v razpisu.

Vabljeni.

Razpis – 3. turnir


Tekmovalci so že drugič v tem šolskem letu prikazali svoje šahovske spretnosti.

Rezultati 2. turnirja

Skupni rezultati


Vabljeni na 2. šahovski turnir v jedilnici OŠ Brezovica.

razpis – 2. turnir


Prvi šahovski turnir je v celoti uspel. Čestitke vsem tekmovalcem.

Rezultati 1. turnirja

Skupni rezultati


Nova šahovska sezona se na naši šoli spet odpira.

Šahisti vabljeni na prvi turnir, ki bo v sredo, 16.10.2019, ob 15.45 v jedilnici OŠ Brezovica.

razpis – 1. turnirV sredo, 15. 5. 2019, je na OŠ Brezovica potekal zaključni turnir OLM v šahu. Tokrat je presenetljivo zmagal Tim Hočevar iz Postojne.

Skupni zmagovalec celotnega ciklusa osmih turnirjev Osrednjeslovenske lige mladih je postal Matic Lavrenčič, ki je osvojil glavno nagrado ročno uro Jacques Lemans.
Prvak OŠ Brezovica je postal Val Vodnik, drugi je David Štembal, tretji pa Krištof Selan.
Čestitke vsem tekmovalcem.
                                      

Razpis: 8. turnir na OŠ Brezovica pri Ljubljani
VABLJENI!

EKIPNO DRŽAVNO TEKMOVANJE v šahu
V soboto in nedeljo je potekalo ekipno državno prvenstvo v šahu do 12 let, na katerem je ekipa OŠ Brezovica dosegla doslej največji uspeh, 5. mesto med 34 ekipami.
Lansko 9. mesto smo izboljšali za 4 mesta! Odločilna je bila zadnja tekma z N. Jaršami, ki so bili na tekmovanju 2. nosilci, s katerimi smo igrali neodločeno in s tem dosegli odločilno meč točko za 5. mesto. Blestel je zlasti Krištof Selan, ki je na 3. deski dosegel 6 točk iz 7 partij, kar je bil 2.-3. rezultat na tekmovanju! Pohvaliti je treba tudi Gašperja Severja, ki je tako kot Krištof, dobil zadnjo partijo z N. Jaršami.
Ni odveč povedati, da smo bili med najboljšimi daleč najmlajša ekipa, saj bomo v tej kategoriji igrali z isto postavo še dve leti. Pa tudi žreb nam ni bil posebno naklonjen, saj smo se od 4 ekip, ki so bile na koncu uvrščene pred nami, srečali kar s tremi ekipami.
Čestitke vsem tekmovalcem.
Na sobotnem ekipnem DP do 9 let so naši nadebudneži dosegli solidno 13. mesto med 44 ekipami. V ekipi je bil najboljši Žiga Čepeljnik, ki je na posamičnem tekmovanju do 9 let med 168 igralci zasedel 30. mesto.
Ostali naši so zasedli naslednja mesta: 49. Andraž Korošec, 65. Lovro Nagy,  68. Jon Mavsar, 76. Max Lušina – vsi s po 5 točkami, in 90. Liam Di Batista s 4,5 točkami iz 9 partij.
Čestitamo.

7. turnir OLM je imel najmočnejšo zasedbo doslej. Kar trije igralci so na vrhu zbrali po 5 točk, najboljši pa je bil enajstletni Matic Lavrenčič, ki je še utrdil vodstvo v skupni uvrstitvi za glavno nagrado v ciklusu turnirjev na nedosegljivih 260 točk prednosti pred drugouvrščenim Cimpermanom.
Zaključni turnir ciklusa bo v mesecu maju.
Objavljamo že 7. razpis OLM na OŠ Brezovica. Vabljeni.

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO
V soboto, 16. marca, je na ekipnem DP osnovnih šol nastopilo 19 ekip. Zasedli smo 15. mesto in pustili 4 ekipe za seboj. Dva dvoboja smo igrali neodločeno, dva smo zmagali, štiri pa izgubili. Fantje so imeli še nekaj krasnih pozicij, ki pa jih zaradi neizkušenosti niso izkoristili. Na  1. deski je bil Val Vodnik zelo soliden, zbral je 3,5 točke iz 8 partij. Je pa na 4. deski blestel desetletni Gašper Sever, ki je vskočil v ekipo zaradi slabih rezultatov drugih in je zbral izjemnih 5,5 točk iz 6 partij!!! Tudi igra, ki jo je pokazal, je bila odlična, sploh v primerjavi z drugimi.
Bili smo daleč najmlajša ekipa (vsaj 3-4 leta mlajša od ostalih konkurentov) na DP in lahko rečem le to, da naš čas šele prihaja.
Čestitamo.

POSAMIČNO ŠOLSKO ŠAHOVSKO PRVENSTVO – področje GROSUPLJE

Šahisti OŠ Brezovica so se udeležili tekmovanja v Grosupljem in se ponovno odlično odrezali. V kategoriji do 9 let so bili drugi, v kategoriji do 12 let pa prvi (in prav tako v kategoriji do 15 let, kar pomeni, da so se uvrstili na DP tudi v kategoriji do 15 let, kamor se uvrsti samo regijski prvak!

Fantje so res presegli vsa pričakovanja in se jim je dobesedno “strgalo saj so v povprečju 4 – 5 let mlajši od ostalih ekip v kategoriji do 15 let!!!
Čestitamo ob ponovnem odličnem uspehu.


Rezultati 6. turnirja OLM

Skupni vrstni red

Fotografije in besedilo: Anton Praznik, mentor

Zadnji turnir je imel izjemno močno zasedbo, a je tudi tokrat zanesljivo zmagal Matic Lavrenčič iz Ljubljane, ki vodi v skupni razvstitvi po 6. turnirju.
Tokrat sta se izkazala Val Vodnik, ki se je v skupni uvrstitvi utrdil na 2. mestu, in Andraž Korošec, ki je bil deveti in se v skupni uvrstitvi na šolski letvici prebil celo na 5. mesto.

 

 


Rezultati 4. turnirja

Skupni vrstni red

 

razpis 4. turnirja OLM


Rezultati 3. turnirja OLM

Skupni vrstni red


Termini Območne lige mladih na OŠ Brezovica:

9. 1. 2019

6. 2. 2019

6. 3. 2019

3. 4. 2019

15. 5. 2019


Včeraj, v torek, 11. 12. 2018, so učenci: Mavsar Jon, Čepeljnik Žiga, Nagy Lovro, Vodnik Val, Štembal David, Selan Krištof, Pregl Gašper, Sever Gašper, Stanar    Luka in Malovrh Lovro nastopili na regijskem prvenstvu v šahu. Pri tem so se izvrstno izkazali. Mentor Anton Praznik je o rezultatih poročal tako:

V kategoriji do 9 let smo odlično štartali, Žiga Čepeljnik je dobil prve tri partije, nato pa je zelo popustil in ni izkoristil nekaj dobljenih pozicij. Na koncu je Jon Mavsar zbral 4 točke in se uvrstil na 4. mesto, Čepeljnik je s 4 točkami zasedel 5. mesto, Lovro Nagy pa je bil s 3 točkami osmi med 11 tekmovalci.
V kategoriji do 12 let smo imeli 6 igralcev, ki so se vsi borili za sam vrh. Najbolje je igral David Štembal, ki je na koncu delil 1. – 3. mesto z Jalovcem iz Kočevja in Valom Vodnikom. Regijski prvak je postal David Štembal, Val Vodnik pa je bil tretji. Prvi trije so se uvrstili na osnovnošolsko državno prvenstvo do 12 let. Ostali učenci iz OŠ Brezovica so se uvrstili tik pod vrhom, vsi so osvojili po 4 točke: 5. Pregl, 6. Selan, 7. Sever, 8. Malovrh – vsi s po 4 točkami v konkurenci 20 šahistov.
V kategoriji dečkov do 15 let je nastopil Luka Stanar, ki se je uvrstil med 13 igralci s 3 točkami na 10. mesto.
Čestitamo za dosežen upeh.

Rezultati 3. turnirja

Skupni vrstni red po tretjem turnirju

 

Razpis: 3. turnir OLM


SKUPNI VRSTNI RED: po 2. turnirju

REZULTATI 2. ŠAHOVSKEGA TURNIRJA IN FOTOGRAFIJE

Razpis: Osrednjeslovesnka liga mladih 2018/19 2. turnir

 


SKUPNI VRSTNI RED: po 1. turnirju

RAZPIS:  Osrednjeslovenska liga mladih 2018/19 1. turnir

REZULTATI 1. ŠAHOVSKEGA TURNIRJA in FOTOGRAFIJE: