.
Select Page

Ob ustanovitvi Šolskega sklada pred dobrimi trinajstimi leti je bil njegov primarni namen financiranje dejavnosti, ki niso obvezni sestavni del vzgojno-izobraževalnega programa oziroma niso financirane iz javnih sredstev; zaradi socialnih stisk  učencev in družin pa se je pomoč sklada kmalu razširila tudi na to področje.

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Brezovica vsa leta zagotavlja preudarno, odgovorno in pravično razporejanje sredstev. Za kvalitetnejši učni proces in izvajanje šol v naravi smo v preteklih letih kupili veliko pripomočkov (interaktivno tablo, računalnik, projektorje  za učilnice, dva kajaka, dva supa, tri pare tekaških in tri pare alpskih smuči, dve smučarski deski, enajst tabličnih računalnikov za pouk naravoslovja, orffove inštrumente, posodo in štedilnik za pouk gospodinjstva, knjige za šolsko knjižnico, tri opremljena kolesa, ki si jih lahko izposodijo učenci pri opravljanju kolesarskih  izpitov), z denarno pomočjo smo lahko znižali prodajno ceno in tako dostopnost šolskega časopisa Barje in še marsikaj. Učencem, katerih družine imajo finančne težave, omogočamo letovanje v kolonijah in na taborih,  udeležbo na  šolskih ekskurzijah in šolah  v naravi. Zavedamo se, da v času ekonomske krize, ki jo je epidemija še poglobila,  vedno več družin težko preživi brez pomoči družbe.

Strokovni delavci OŠ Brezovica cenijo pomoč sklada in so z opremljenostjo učilnic in kabinetov zadovoljni. Ugotavljamo pa, da bo treba v Brezovi dvorani v čim krajšem času zamenjati projektor, ki »služi namenu« že od leta 2010, zdaj pa se je začel kvariti. Uporabljamo ga  pri izpeljavi šolskih  kulturnih, tehničnih in naravoslovnih dni  ter  različnih kulturnih prireditvah, izobraževanjih, seminarjih in mednarodnih konferencah. V dvorani se odvijajo tudi  krajevni in občinski dogodki, na katerih  je projektor pogosto nepogrešljiv. Novi, ki bi ustrezal Brezovi dvorani, stane dobrih šest tisočakov.     

Šolski sklad pridobiva sredstva z donacijami, prispevki staršev, zbiralnimi akcijami papirja  in prostovoljnimi prispevki spomladanske, že tradicionalne dobrodelne prireditve Stopimo skupaj.

Zaradi epidemije in izrednih razmer je bilo v zadnjih dveh letih  priliva v sklad zelo malo, prošnje  za različne pomoči učencem pa so kljub temu bile.

Spoštovani starši, v teh dneh boste domov prejeli  položnice Šolskega sklada. Če zmorete, prispevajte, veseli bomo!

Premislite tudi, če bi kot davčni zavezanci konec koledarskega leta 1 % dela dohodnine namenili  Šolskemu  skladu  OŠ Brezovica.  

Z veseljem vas že zdaj vabimo na dobrodelno prireditev STOPIMO SKUPAJ, ki bo v četrtek, 19. maja 2022, ob 18. uri  v OŠ Brezovica.

Če želite, lahko svoj finančni prispevek nakažete tudi na račun:

OŠ Brezovica, Šolska ulica 15, 1351 Brezovica:

SI 56 0120 8603 0645 082 sklic 00 2999000, BIC koda BSLJSI2X

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate naša prizadevanja in nam pomagate na različne načine.

 

Saša Selan, predsednica Šolskega sklada                                                                                                        Meta Trček, ravnateljica

 

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost