.
Select Page

V petek, 12.4., in soboto, 13.4.2019, smo se majhni in veliki ljubitelji rastlin družili na taboru za vrtičkarje. Temi tokratnega tabora sta bili kompost gre v šolo in Male, a pomembne živali na vrtu.

Tabora se je udeležilo 32 otrok od 2. do 8. razreda, ki so pod vodstvom 7 učiteljic in 4 strokovnjakov pridobili številna nova znanja in osvežili šolski vrt.

V petek smo pod mentorstvom Jožice Fabjan naredili prve korake v permakulturo. Spoznali smo povezanost živali in rastlin na vrtu. Gospod Niko Bernard nam je iz palet izdelal kompostnik, ki smo ga še v mraku polnili pod vodstvom učiteljice Sanje Blagojević. Med našim delom na vrtu, so učenci v kuharskih delavnicah pripravili večerjo pod vodstvom gospe Maje, Irene in Danile. Juha, skutini cmoki, zelenjavne palčke, namazi in čežana…dobro smo napolnili svoje lačne želodčke. Pred spanjem smo imeli predavanje o zavrženi hrani, kjer smo pozorno prisluhnili učiteljici Sanji o tem velikem problemu, ki ga srečujemo vsak dan.

Pozna je bila že ura, ko smo si pripravili blazine v mali telovadnici in zaspali…nekateri prej, drugi kasneje.

In ravno tako je bilo z vstajanjem. Zgodaj smo pozajtrkovali in že ob 8.30 poslušali predavanje o pomembnosti deževnikov, ki ga je pripravil Kršinar Anže iz podjetja Biobrazda. Prinesel nam je tudi kalifornijske deževnike in jih nastanil v hotelu za žuželke.

Ga Marjeta in Erika sta nam predstavili še ostale živali na vrtu. Iskali smo jih in opazovali, popravili pa smo jim tudi vodno kotanjo in renovirali hotel za žuželke. Pod vodstvom gospe Goranke smo uredili lopo in ob pomoči Jana naredili gredico za mešan posevek po indijanski legendi, ki jo bomo spoznali v kratkem.

Na svojem vrtu Ramazzotti nas je gostil tudi gospod Primož Šinkovec. Bili smo navdušeni in z veseljem bi lahko tam preživeli celo dopoldne.

Starši so komaj dokončali, da smo jim predstavili svoje delo na taboru in prikazali svoje znanje. Z nekoliko manj sreče z vremenom, smo tabor uspešno izpeljali.

(Skupno 931 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost