.
Select Page

Letos poleti se kot prostovoljka odpravljam na Madagaskar. Smo skupina 12 prostovoljcev in delujemo v okviru programa POTA pod okriljem Mladinskega informacijskega centra v Ljubljani. Letos je organiziranih 10 projektov v različnih državah v Južni Ameriki, Aziji in Afriki. Vsak projekt se ukvarja z različnimi dejavnostmi (npr. pomoč beguncem v Mehiki, delo v psihiatrični bolnici v Boliviji, poučevanje v dekliških šolah v Indiji, gradnja hiš v Zambiji), prav vsi pa imajo skupno željo po boljšem in lepšem svetu.

Naša skupina se julija za okrog 6 tednov odpravlja na Madagaskar. Naše delo bo obsegalo predvsem delo z otroki. Odhajamo na jugovzhod otoka, v 4 različna mesta k štirim slovenskim misijonarjem. Organizirali bomo razne delavnice za otroke, izvedli dramske igre, v načrtu je tudi tečaj angleščine in podobno. V vsakem mestu se našega programa udeleži okrog 300 do 500 otrok, torej skupaj okrog 1500 otrok. Potrudimo se, da v Sloveniji zberemo dovolj materialnih sredstev, da vsakemu otroku prinesemo barvno majico, ki jim služi tudi po več let. Poleg finančnih sredstev pa so nas zdravniki, učitelji in misijonarji prosili tudi za kemične svinčnike. Teh namreč primanjkuje, vsi zapisi s svinčnikom pa se slabo vidijo in prehitro izbrišejo.

Zavedamo se, da bodo ljudje živeli pred in po našem prihodu in da s tem ne rešujemo sveta, vseeno pa upamo, da lahko z našim obiskom (letos se na Madagaskar odpravlja že 12. skupina) naredimo nekaj dobrega in krepimo globalno soodgovornost.

Svoja nerabljena pisala lahko oddate v škatlo v tajništvu.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost